tisdag 22 november 2011

Kokboksutmaning - lemon curd

Kokbok:
Citroner

Recept:
Citronkräm med mynta (s. 63) Det är alltså inte vilken citronkräm som helst, utan den engelska klassikern lemon curd, som här har fått lite mynta i sig för att bli lite mer speciell.

Resultat:
Inte svårt att göra. Och det tar nog egentligen inte så lång tid. Om man inte samtidigt ska ta hand om en supersöt 6-månaders bebis som hela tiden vill ha mammas uppmärksamhet. Då tar det ganska lång tid. Men fem timmar efter att jag började var krämen upphälld i burkarna och redo att förevigas. Jag har bara smakat på det som rann på utsidan burkarna, och det smakade utsökt. Blir nog ännu bättre på en scone eller i en marängtårta, med vispad grädde. Mycket trevligt! Men vad ska jag nu göra av all denna kräm. Så här mycket lemon curd äter man ju inte på ett år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar