måndag 7 november 2011

Kokboksutmaning - ännu ett recept

Kokbok:
Mer smak på vardagsmaten

Recept:
Curryfärs på spett med majs- och blomkålssallad (s. 16) Köttfärs blandad med lök, pepparfrukt, curry, yoghurt och chilisås, formad på spett, in i ugnen. En ljummen sallad på kokt blomkål, kokt purjolök, majs, yoghurt, mynta och cayennepeppar.

Resultat:
Äntligen ett lyckat recept! Jeremy tyckte inte om myntan i salladen, så den byts nog ut mot någon annan örtkrydda nästa gång, annars var salladen riktigt god. Kul med ett alternativ till potatis, ris och pasta. Färsen blev lite väl rinnig för att den skulle hålla formen, en del åkte ner genom grillgallret. Kanske lite ströbröd skulle göra den snäppet bättre nästa gång? Smaken var jättegod på spetten. En hel del jobb, men riktigt gott!

Ja, här skulle det finnas ett foto på den tjusigt upplagda maten. (Spetten låg så där snyggt i kors, ni vet.) Men iPhoto vill inte hitta min telefon, så bilden kommer inte in i datorn. Tyvärr. Ni får gissa hur fint det såg ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar