onsdag 28 december 2011

Kokboksutmaning - English food

Kokbok:
Engelsk matlagning

Recept:
Shepherd's pie (s. 42)
Engelsk husmanskost, enkelt men lyxigt. Tidigare har jag gjort denna rätt med köttfärs, men enligt det här receptet skulle man skära lammkött i små tärningar, så det provade vi att göra. Köttet rördes ner i en sås med lök, senapspulver, worcestershiresås (någon som vågar sig på att uttala det?), mynta och persilja. Ner i en form och på med ett täcke av potatismos, in i ungen i 40 minuter. Till detta serverade vi ärtor och morötter på burk samt bröd med smör och cheddarost. 

Resultat:
Riktigt gott, kött i små tärningar kändes mycket mer speciellt än köttfärs. Lammkött är inte så billigt och det tog lite tid, men det blev riktigt gott. Sedan gillar jag saker som ska stå i ugnen ett tag, man hinner diska undan, duka och välkomna gästerna utan att vara fastbunden vid spisen, liksom. Mycket möjligt att vi gör om det här!

Eftersom vi hade gäster att ta hand om glömde jag fota. Ni får tro mitt ord att det såg gott ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar