tisdag 5 juni 2012

Vad skrämmer männen?

Underbara Lady Dahmer tvittrade om ett blogginlägg på sällan skådad nivå. Det är en personlig tränare som försöker lyfta in genusdebatten i gymet. Hur? Jo, det är synd om männen. När kvinnorna kommer in och lyfter hantlar får de inte känna sig manliga längre. Han skriver till exempel så här:

"För finns det något mer förnedrande än när lillasyster lyfter mer i bicepscurl än en själv? Hur kul är det när man får snylta på tjejens proteinpulver eller fråga morsan om man får följa med till gymmet."

 Hela blogginlägget kan ni läsa här.

Kan man något annat än skratta? Om hela identiteten raseras av att någon av det andra (svagare?) könet blir bättre på något man själv vill ha som sitt område, är det läge att gnälla då? Bygger manlighet bara på att stå på gymet och grymta med en skivstång över bröstet? Jag hoppas det är ett skämt, för så här korkade killar finns det väl ändå inte i Sverige 2012?

1 kommentar:

  1. Oj oj oj! "finns det något mer förnedrande"? eh... jo! Jag kommer på rätt så många saker som är mer förnedrande än att ens lillasyster har samma intresse som en själv och råkar vara bättre på det. Men om dessa killar aldrig har blivit mer förnedrade än detta så är det ju bara att gratulera!

    SvaraRadera