måndag 11 juni 2012

Hur stor plats får fotbollen ta?

Nu är det fotboll igen. Av någon märklig anledning stannar hela Sverige då. Okej, det är en sport som många är intresserade av, men riktigt hur stor plats ska den få ta?
Jag skulle kolla nyheterna på mobilen i eftermiddags, några timmar före matchstart inför Sveriges första match i EM. Expressen har i sin app upplägget att det först kommer tolv allmäna nyheter, sedan kommer nöjesnyheter och sedan sport. Första gången jag kollade handlade nio av "nyhetsrubrikerna" om fotbollen, en om hockey och två om icke sportrelaterade saker. När jag tittade någon timma senare var samtliga tolv rubriker om fotbollen. Där fanns stora nyheter som att spelarfruarna hade landat, samt att spelarna nu åt mellanmål. Seriöst. På nyhetssidan. "Titta, nu tar han ost på sin macka. Och han där vill ha skinka. Undrar vem som dricker apelsinjuice, och vem som vill ha äppeljuice." Är det här nyheter?
Rättegången mot Berivik fortsatte i Norge. Det var en allvarlig bilolycka utanför Arvika. Göteborgs stad fick pris för sin hantering av städning i staden. Men det är irrelevant. Zlatan skalade kanske en apelsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar